Skip to content

YBhg Dato’ Seri Anwar Ibrahim officially in Parliament

August 28, 2008

YBhg Dato’ Seri Anwar Ibrahim was sworn into Parliament by the Speaker, Tan Sri Pandikar Amin, as MP for Permatang Pauh and Leader of the Opposition at about 10 a.m. this morning.

Once again, tahniah, YBhg Dato’ Seri.

From → Malaysia Upclose

5 Comments
  1. Malaysia 64 permalink

    Bro, itu dolah dogol cakap banyak besar kutuk sama DSAI kat parlimen masa belanjawan semalam. Bodoh punya dolah dogol kalau berani put RPK back on line, tarak telur punya kerajan BN/UMNO mau menang saja tapi kuat tipu..pukimak, pundek, mai fa hai….punya BN/UMNO, kalau berani bikin pilihanraya lagi satu kali lagi tengok rakyat punya power apamacam! PR-222 BEE N 0.

  2. No matter whos got the power…hopefully they’ll use it honestly…….no self-interest, no corruptions….coz i just love my malaysia…MERDEKA3!!!!

  3. Pak Din permalink

    Betullah kerajaan BN tu ada buat banyak salah tapi klu kita kata Anwar tu bagus maknanya saudara ni memang bahlul bangang dan bodoh!DSAI tu mcm bagus sangat kelulusannya apa? bidang sastera yang tiada kaitan dengan dengan ekonomi tapi nak kutuk Pak Lah mengenai bajet 2009 yg baru dikemukakan walaupun saya tak sokong BN mahupun UMNO.saya ingin nyatakan di sini menteri kewangan bangang yg cuba meminjam wang dari along dunia terkenal iaitu IMF ialah tidak lain dan tidak bukan si bangang DSAI.Saya cabar bahlul manapun yg sokong DSAI mengenai fakta saya utk berdebat di blog mahupun di mana2 shj.

  4. Yes, congrats to Anwar….

    Now we see lots of shit happening due to UMNO member’s stupidity. Yet they still want to stick to BN – for obvious reasons :(

    Dare not change.

  5. http://www.kulitpisang.com

    Jihad Menentang Anwar Kerana Anwar Redha Kafir Menghina Islam.

    Dalam Malaysiakini, 8 Ogos, Anwar Ibrahim menyatakan bersetuju forum”Memeluk Islam” diadakan berhubung masalah pertukaran agama dikalangan bukan Islam di bawah perkara 121 (1A).”Saya rasa, untuk kepentingan Malaysia yang pelbagai kaum, kita patut berhati-hati tentang perkara ini. Teruskan perbincangan, bertemu dengan mereka yang bimbang. Saya rasa sebagai strategi, ia akan lebih berkesan untuk jangka masa yang panjang” kata Anwar.

    Menurut buku yg ditulis oleh Allahyarham Ikhwan Nasir, beliau kata Anwar pernah menentang keputusan Ayatollah Khomenei yang menjatuhkan hukuman bunuh terhadap penulis buku Satanic Versus iaitu Salman RusdieSikap Anwar tidaklah patut kerana dia seorang Islam. Kata Anwar
    di dalam majalah ASIAWEEK dalam temubual dengan wartawan Roger Mitton dan tersiar pada 11 November 1993, Anwar berkata:”Saya telah membaca The Satanic Verses.

    Bagi saya, beliau adalah seorang karyawan yang amat mendalam pengetahuannya. Saya tidak bersetuju dengan Khomenei mengenai The Satanic Verses. Tetapi ia perlu diberikan penelitian berikut. Pertama, penulisan buku ini merupakan hasil sastera. Kedua, bagi saya apa2 hukuman ke atas seorang pesalah perlulah diputuskan oleh sebuah mahkamah undang2..keputusan seumpama ini amat sukar kerana sekiranya TIDAK ADA KEBEBASAN BERFIKIR, orang ramai akan merasa terugut bilamana mereka menyentuh hal-hal yang dianggap sensitif”

    INTIPATI BUKU SALMAN RUSHDIE :

    Salah seorang blogger telah memberi komen kepada artikel AIDC ini, dan menyatakan inti-pati kandungan The Satanic Verses, antaranya..

    (1). Wahyu yang diturunkan kepada Rasulullah adalah dihantar oleh Syaitan dan seterusnya, Rasulullah tertipu dengan wahyu tersebut. Kemudian, Rasulullah menyampaikan wahyu tersebut sebagai ayat atau surah dalam Al-Quran

    2. Pusat Pelacuran di Kota Mekah diuruskan oleh kesemua isteri Rasulullah

    3. Salahuddin Al-Ayubi, Panglima Perang Islam dalam Perang Salib dikatakan sebagai syaitan.(2). Pusat Pelacuran di Kota Mekah diuruskan oleh kesemua isteri Rasulullah

    (3). Salahuddin Al-Ayubi, Panglima Perang Islam dalam Perang Salib dikatakan sebagai syaitan. Apakah Anwar sedar apa yang diperkatakan kepada Newsweek?
    WAJIB BAGI ORANG ISLAM MENJATUHKAN ANWAR.ANWAR ADALAH JURUCAKAP KAFIR
    HARBI MALAYSIA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: